Over ons

“Mijn naam is Maarten (31). Op mijn 16e kreeg ik voor het eerst te maken met depressie. Ik had geen flauw benul wat me overkwam. Eerst dacht ik dat het mijn eigen schuld was, en dat ik gewoon sterker moest zijn. Daarna dacht ik zelfs een tijdje dat een depressie misschien wel iets cools was, dat ik misschien een gekwelde kunstenaar was. Maar toen ik zonder enig gevoel het einde van mijn leven probeerde te forceren was alle romantiek er wel vanaf. Ik had hulp nodig, ook al begreep ik zelf niet eens goed waarom. Het proces van herstel heeft jarenlang geduurd. Eerlijk over depressie praten heb ik heel moeilijk gevonden, maar ik heb veel geleerd in de jaren.

In het eerste seizoen van de podcast praat ik met Anneleen van der Kolk over mijn verhaal. We herkennen veel bij elkaar. Anneleen stelt goeie en kritische vragen. Voor het tweede seizoen praat ik met andere ervaringsdeskundigen. Hoe anders deze mensen ook zijn, ik herken veel van hun verhalen.”

“Mijn naam is Anneleen (32). Ik kreeg een depressie in 2018, ik moest stoppen met mijn werk en echt tijd uittrekken voor mijn herstel. Ik ging op zoek naar mensen om over mijn ervaring te praten en wilde een boek maken over die gesprekken. Toen ik met Maarten sprak kwamen we op het idee voor een podcast. We hebben heel interessante gesprekken gevoerd. Voor het tweede seizoen werk ik alleen nog achter de schermen mee aan de podcast.”